Rouwen

Rouw is een proces

Rouwen is als het gevoel van intense liefde die geen bestemming meer heeft. Waarschijnlijk staan jouw dagen nu of binnenkort in het teken van afscheid en verlies. Een intense periode in je leven dus. In deze bijzondere tijd moeten er veel zaken geregeld worden rond de uitvaart en de afscheidsdienst. Dat is voor sommigen een zware taak.

Ook op dit gebied ben ik ervaren, ik ben er om je bij te staan waar dat kan. Ik kom bij jullie langs om uitgebreid te praten over wie je moet missen en te horen wat jullie wensen zijn. Door (te helpen bij) het schrijven van teksten, het uitkiezen van muziek en eventueel foto’s.

Misschien wil je wel je eigen uitvaart regelen, ook dat kan natuurlijk, zelf de regie in handen houden is iets dat voor veel mensen belangrijk is, ik help je graag hier vorm aan te geven.

Sluit het op de mooiste manier af

Er zijn momenten denkbaar dat je met afscheid van een dierbare te maken hebt zonder een uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan het verstrooien van de as of het organiseren van een herdenkingsdienst omdat je om bepaalde redenen niet bij de uitvaart mocht, of kon, zijn. Een afscheidsceremonie, hoe klein ook, kan helpen om een leven af te ronden, het verlies te aanvaarden en te rouwen. En een rouwproces is nodig om verder te kunnen met je leven. Wanneer je een afscheidsceremonie wilt organiseren, kijken we samen naar wat passend is bij jou, de situatie en degene die je moet missen. Ik draag ideeën aan en geef, zoveel als je wilt, vorm aan de ceremonie. Zowel in de aanloop er naartoe als op de dag zelf.

 Dus in dit hele proces kan ik je ontzorgen en je in je kracht zetten. Je ondersteunen of zaken uit handen nemen. Door samen te kijken wat er nodig is. Persoonlijk maatwerk. Afscheid nemen van iemand waar je veel van houdt raakt je in je ziel. Gevoelens van pijn, boosheid, verdriet en machteloosheid wisselen elkaar af. Hoe mooi is het dan als een glimlach het afscheid en het verdriet draaglijker maakt

Mijn unieke opties

Graag wil ik benadrukken dat op een afscheid veel meer mogelijk is dan je denkt, soms wordt er gedacht dat iets niet gepast is, omdat anderen daar misschien iets van denken.

Dat is zonde, doe alles wat je denkt dat bij jou én de overledene past. Je mag achteraf nooit spijt hebben van de gemaakte keuzes.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.